Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo, ik heb een vraag.
Ik verhuur mijn woning via de leegstaandwet.
Altijd al de intentie geweest om de woning te verkopen. Ter overbrugging was de verhuur.
Nu gaan mijn huidige huurders eruit en de woning staat al dik een jaar te koop heb ondertussen meer als 40 bezichtigingen gehad, een woning dus die ontzettend moeilijk verkoopt.
Ik had niet gedacht dat er in de tussen tijd een koper zou komen dus heb ik opnieuw na huurders gezocht . Dit ging vrij vlug en
via tijdelijktweewoningen die de verhuur regelt ging de correspondentie via de email.
Ze hadden min toentertijd verteld dat een huurovereenkomst pas geldig is als deze is ondertekend. Er is nog niks getekend echter heeft tijdelijktweewoningen mij een CONCEPT huurovereenkomst opgestuurd met de vraag datgeen wat er instond goed was of er nog iets moest worden aangepast. Hierop heb ik gereageerd dat concept er goed uitzag.
Nu kwam daarna een zeer serieuze koper die zsm in de woning wil en niet een half jaar wil wachten. maar nu hoor ik dat ik voor een half jaar aan de verhuur vast zit omdat ik akkoord heb gegeven op het concept huurovereenkomst.
Klopt dit wel?
Ik dacht dat een contract pas rechtsgeldig is als die officieel getekend is, en het contract zou per 1-9 -2017 ingaan.
Ik zit dus met mijn handen in het haar,
Nu moet ik dus de koper laten schieten en de woning verhuren waarbij ik altijd gedacht heb safe te staan met de leegstaandwet.
De nieuwe huurders zitten dus nog niet in de woning , contract is nog niet getekend en ik ben eigenlijk van plan om dit niet te doen maar tijdelijk twee woningen blijft erbij dat ik moet tekenen en dat het niet anders is dan verhuren.
Waarom moet ik dan tekenen als die email al voldoende is?
Wat gebeurt er als ik niet teken?
Mijn makelaar is ontzettend boos hierom en al die moeite dus voor niks , geven hun aan mij bij hun uit de verkoop te willen halen want als ik moet verhuren ben ik een mijn koper kwijt en kunnen ze komende half jaar niks met de woning,
Ironisch genoeg moet de woning bij een makelaar te koop staan wil ik onder de leegstaandwet verhuren en een nieuwe makelaar lukt mij ook niet vanwege de opstartkosten die ik momenteel niet kan betalen.
Ik heb al het gevoel dat ik de moet verhuren en de koper kwijt ben echter snap ik niet waarom die email al rechtsgeldig is als ze toch blijven hameren op mijn handtekening.
De nieuwe huurders werken ook niet mee,
Is er dan helemaal niks wat ik hier tegen kan doen?
Obvion mij hypotheekverstrekker zegt dit intern te bespreken morgen hoor ik meer erover maar volgens hun zal ik ook door moeten gaan met ce verhuur en hun de overeenkomst niet kan wijzigen en Zover ik op internet kan lezen
Kan dat dus blijkbaar wel.
Wat nu ??? Is echt een groot probleem....

Het is de vraag of u door het concept huurovereenkomst gebonden bent. Dit hangt af in welke fase van onderhandeling er gesproken kan worden van een huurovereenkomst, m.a.w. wat hebben partijen beoogd, welke afspraken zijn er gemaakt. Bent u het eens met de bepalingen in het huurovereenkomst, enz. Als er overeenstemming is bereikt al dan niet via email, dan is er sprake van een huurovereenkomst zonder dat er getekend is. U zult zich dan moeten houden aan de overeenkomst. U dient aldus aan te tonen dat er geen huurovereenkomst bestaat wilt u de woning willen verkopen.
Voor overleg of verdere hulp kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja ik kreeg een email met concept huurovereenkomst daarop moest ik kijken of alle gegevens en informatie klopte , daar heb ik op gezegd het is goed zo.
Meer niet dit was bedoeld dat de informatie wat wei stond juist was.

Maar bedankt voor u informatie,
Hèb gewoon ontzettend veel pech.
Zal u afwachten wat Obvion doet maar zoals ik dit lees zal ik dit helaas verliezen,
Bedankt voor de informatie


Ik wil niet op voorhand zeggen dat u zult verliezen, maar het hangt af wat partijen voor ogen hebben gehad. Was het duidelijk dat er een overeenkomst heeft plaatsgevonden, zonder dat u getekend hebt. Ik raad aan niet zomaar akkoord te gaan, maar voldoende info en argumenten te vergaren om het tegendeel te bewijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Dat er juridisch sprake is van een huurovereenkomst is wel duidelijk. Ook al is de huurovereenkomst niet getekend.

Feit blijft dat in de huurovereenkomst ongetwijfeld zal staan dat de huurders moeten ontruimen als er kopers zijn. Wat staat daarover in de huurovereenkomst?

Als de makelaar daarover niets heeft vermeld dan kan het zijn dat hij aansprakelijk is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag