Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, momenteel heb ik een contract voor onbepaalde tijd. ik werk in een huisartsenpraktijk en deze zijn van plan om de maatschap te ontvlechten en over te gaan in 2 nieuwe kleinere maatschappen. Het is echter nog onbekend vanaf welke datum dit in zal gaan, er is mij wel beloofd dat ik een nieuw contract voor onbepaalde tijd krijg op 1 van de nieuwe maatschappen. Nou willen ze op mijn werkgevers verklaring noteren dat mijn contract binnen korte tijd zal aflopen met daarop een beschrijving erbij dat de maatschap zich gaat ontvlechten en het personeel over wordt genomen voor 2 nieuwe kleinere maatschappen, hiermee gaat de bank echter niet akkoord en krijg ik dus geen hypotheek, welke ik nodig heb voor het kopen van een nieuw huis. omdat het nog niet bekend is en zeker niet voor het einde van het jaar allemaal geregeld is met het ontvlechten van de praktijk, mag dit daarom zo ingevuld worden en heeft de werknemer dan pech?

De werkgever dient de feitelijke actuele loongegevens en het soort contract te vermelden op de werkgeversverklaring. Als de omstandigheden bij ontvlechting van de maatschap voor u gelijk blijven en u krijgt een contract voor onbepaalde tijd, dan is het vermelden overbodig. Ik raad u dan ook aan uw werkgever hierop te wijzen en dit te laten corrigeren., ook vanwege het feit dat het onduidelijk is wanneer ontvlechting zal plaatsvinden. Voor meer info of hulp kunt u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Als uw werkgever overgaat in een nieuwe maatschap dan krijgt u wel een nieuwe werkgever maar geen nieuw contract. De nieuwe werkgever is verplicht om het contract en alle afspraken die daar bij horen integraal over te nemen.

Het is dus zo dat bij de ontvlechting alle omstandigheden voor u gelijk blijven en niet veranderen. Zo is dat in de wet bepaald.

De werkgever mag niet vermelden dat uw contract afloopt. Desnoods kunt u dat in een procedure afdwingen.

Ik help u graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag