Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste juristen van rechtswinkel.nl

Ik ben al jaren zeer tevreden met het digitaal verstrekken van de loongegevens en een jaaropgave.

Dit bij diverse werkgevers, waar de portalen tot een jaar na einde dienstverband toegankelijk bleven om de gegevens in te zien, dan wel te downloaden.

Nu is er echter een einde dienstverband in zicht, en heb ik schriftelijk aangetekend bericht gekregen dat mijn gegevens in het portaal per uitdiensttredingsdatum niet meer voor mij beschikbaar zijn.

Citaat tekst brief werkgever.
"Houd er rekening mee dat je vanaf de uitdiensttredingsdatum geen toegang meer hebt tot jouw persoonlijke account. Persoonlijke gegevens zoals de digitale loonstrook kun je dan ook niet meer via de ***** raadplegen. We raden je aan om, indien nodig, voor jouw uitdienst datum de digitale loonstroken op te slaan of uit te printen."

Mijn datum uit dienst valt in de eerste week van een nieuwe loonperiode.
Dit zou dus betekenen dat ik geen inzage meer heb in mijn laatst verworven loon, en hoe dit is opgebouwd of berekend.
Kan dit, of gaat de werkgever hier de fout in?

De werkgever dient u bij iedere loonbetaling een afschrift te verstrekken. Of dit op papier of digitaal is dat doet er niet veel toe. Feit is dat u inzicht moet hebben in uw afschrift. Als dit niet meer digitaal mogelijk is, dan kunt u een afschrift op papier vragen bij uw laatste loon. U kunt niet afdwingen dat u een jaar na einde dienstverband nog digitaal uw loongegevens kunt inzien. De werkgever moet wel enige tijd u nog digitaal toegang verschaffen. Ik raad u aan uw in overleg te gaan met uw werkgever hierover. Voor meer info of hulp kunt u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt een loonstrook afdwingen, tenzij het loon, de loonspecificaties en het minimumloon voor iemand van de leeftijd van de werknemer niet zijn gewijzigd ten opzichte van de vorige loonstrook.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag