Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een twee onder 1 kap woning met een schuur in de achtertuin die we delen met onze aangrenzende tuinburen. Onze tuinen en schuren zijn te bereiken dmv van een overpad wat de helft is van ons met aan weerszijden een poortdeur naar de tuin en schuur. Op het pad zit uiteraard een recht van overpad.

Nu wil onze buren hun schuurdeur (die in hun tuin opent) verplaatsen naar de kant van het pad. Ze vinden het handig om gelijk vanuit het pad waarop erfdienstbaarheid zit hun schuur in te rijden. Zo hoeven ze hun tuin niet meer door. Echter draait de deur dan hoogstwaarschijnlijk open over het pad en dus over ons stuk eigendom (helft pad is van ons) en ook waarschijnlijk slaat hij tegen onze schutting open.

Ik word van dit plan niet blij. Wat zijn onze rechten hier eigenlijk?


Ik zat te denken.als,ze de deur naar binnen laten openslaan is het geen probleem...Maar ik denk dat zij dat niet zien zitten wegens de ruimte...

Van belang is te weten welke afspraken er zijn gemaakt en zijn vastgelegd met betrekking tot de schuur en overpad. Ik kan de lokale situatie niet goed beoordelen, maar in ieder geval mag door een wijziging geen nadeel, last, of hinder voor u ontstaan.

Ik adviseer u om in gesprek en overleg met de buren te komen tot een oplossing.

Ben geen techneut, maar de deur kan dan ook de andere kant opdraaien richting buren?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag