Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag ,
Ik had een vraagje . ik heb een samenleving contract met me man , maar me man heeft een eigen huis en nu willen we dat gaan verkopen , maar nu is me vraag , kunnen z'n eigen kinderen geld op eisen ? Ze hebben al heel veel geld gekregen van me man , nadat hij z'n hypotheek had verhoogd maar dat staat niet zwart op wit . Maar we willen het huis nu verkopen zodat we nog een prettig leven kunnen leiden en als er iets met me man gebeurd ik ook een appeltje voor de dorst heb .Zou u ons kunnen adviseren wat we het best kunnen doen ?

Met vriendelijke groeten

Aannemende dat het huis het eigendom is van uw man, hebben zijn kinderen geen recht op de opbrengst uit verkoop. Het is niet zo dat uw man zijn kinderen geld schuldig is.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U schrijft dat uw partner "eigen kinderen" heeft. Dit kan betekenen dat er een eerdere relatie is geweest met de moeder van de kinderen, waaruit nog wel rechten van de kinderen op de woning / verkoopopbrengst van de woning kunnen voortvloeien. In verband hiermee adviseer ik u om goed na te gaan of in de stukken (eigendomsakte woning, eventueel testament of verdelingsakte) op dit punt iets is geregeld.
Ook adviseer ik u en uw partner om in ieder geval ook via een testament, uw positie ten opzichte van uw "stiefkinderen" zoveel mogelijk te versterken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag