Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij wonen in een boerderij en hebben 10 jaar geleden het bedrijf beƫindigd. Is het nodig voordat we het eventueel verkopen de agrarische bestemming eraf te halen en wat zijn de kosten hiervan.

Nee. Echter, indien u de agrarische bestemming van de boerderij niet verwijdert, dient u deze wel te melden bij verkoop.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ter aanvulling; de kosten verschillen per gemeente.

Beoordeel dit antwoord:

Mijn advies is om eerst goed na te gaan wie de mogelijke kopers zijn en en welke bestemming voor hen het meest gewenst is. Het wijzigen van een bestemming is zeker geen "automatisme" en welke mogelijkheden er zijn is afhankelijk van de omgeving waarin uw boerderij is gelegen. Ook kan de gebruiksbestemming soms via een omgevingsvergunning voor afwijkend gebruik worden geregeld.

Kortom ik raad u aan om indien u wilt verkopen uit te gaan van de huidige bestemming en om naar gelang de wensen van de potentiele kopers te beslissen of en zo ja, tot welke bestemmingswijziging dient te worden overgegaan, via welke weg dit wordt geregeld en wie het initiatief tot aanvraag van de wijziging neemt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor U antwoord ben voorlopig nog niet van plan te verkopen. Daarom zet ik de procedure nog niet in gang . Bovendien zal het vrij duur zijn en wie weet verandert de wet nogal eens.


Klopt. In dit kader adviseer ik u om wel in de gaten te houden of er sprake is van bestemmingsplanwijzigingen in het gebied waarbinnen uw boerderij is gelegen. Wellicht dat u dan hierop kan "meeliften" en u zo zonder nadere kosten toch de bestemming op uw perceel kunt krijgen die u zelf daarbij het beste vindt passen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag