Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Per 1 juli heb ik een jaar contract gekregen van 32 uur wat voorheen 16 uur was. Maar in de maand juli ben ik in totaal zo'n 15 uur te weinig ingeroosterd gekregen wat zij uiteindelijk van mijn tijd voor tijd (verlof) hebben afgetrokken. Bij het zien van mijn roostertekoet heb ik dit gemeld bij mijn leidinggevende. Hij gaf aan dat dit geen probleem is. Ik vroeg me af wat mijn rechten zijn. Voor mijn gevoel moet ik nu opdraaien voor de fout van mijn manager doordat hij mij te weinig heeft ingeroosterd moet ik nu verlofuren inleveren.

Ik ben benieuwd wat mag en wat niet.

U kunt loondoorbetaling voor uw contracturen afdwingen.
Uw werkgever mag onderuren soms met tijd voor tijd uren verrekenen. Uw roostertekort mag de werkgever niet met uw loon verrekenen.
Daar kunt u uw werkgever op wijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reactie. Mag mijn werkgever bij een contract van 32 uur vast een roostertekort wel met tijd voor tijd verrekenen?


U kunt loondoorbetaling over de uren die zijn afgesproken in de arbeidsovereenkomst afdwingen. Onderuren zijn voor rekening van de werkgever.
Uw werkgever mag geen tvt uren verrekenen als dat niet in de cao is opgenomen. U kunt dan verstrekking van de tvt uren afdwingen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag