Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik wilde mijn huis verkopen, maar ik twijfel nu. Ik heb nog geen overeenkomsten getekend. Er is een bod gedaan en de makelaar stuurde een akte concept toe en ik twijfelde al. Hij bleef echter pushen en via de mail heb ik er wat vragen over gesteld. Net voor het weekend, na 100 telefoontjes van hem die ik niet beantwoordt heb, stuurt hij via de mail een koopakte toe om te tekenen. De eventuele kopers hebben Een bod gedaan en een bouwkundige keuring. Kan ik er onderuit en is deze kosteloos? Kunnen ze iets op mij verhalen? Ik heb niets getekend. Ook lig ik in scheiding en dit is officieel mijn eigen huis. Ik ben emotioneel niet in staat om
Deze keuze te maken ook. Mijn man wil sowieso niet dat ik het verkoop.

Het te koop zetten van een huis, is juridisch gezien geen aanbod. Als er dus een bod wordt gedaan (ook al is dat de vraagprijs), dan is hiermee geen overeenkomst tot stand gekomen. Dat is pas het geval als u het bod accepteert. En dat heeft u - zo maak ik uit uw verhaal op - niet gedaan. Dus u bent tot niets verplicht. U kunt dat aan de makelaar laten weten. Als die moeilijk blijft doen of druk blijft uitoefenen kunt u altijd contact met mij opnemen en dan kan ik kijken wat ik (vrijblijvend) voor u kan betekenen hierin.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie. Ik had het bod mondeling geaccepteerd aan de telefoon en hij heeft het bedrag genoemd in de akte van concept. Schriftelijk heb ik niets toegezegd. Kan ik er alsnog onderuit?


Ook in dat geval kunt u er nog onderuit, is in de rechtspraak uitgemaakt (tenzij hele bijzondere omstandigheden). U heeft niets getekend en er lijken mij geen bijzonderheden te spelen. Laat dit aan de makelaar weten (geef aan dat u niet wilt verkopen) en dan zou het in orde moeten komen. Zo niet, dan kunt u altijd contact met mij opnemen voor hulp.

Beoordeel dit antwoord:

In het kader van de verkoop van een woning is het inderdaad zo dat een schriftelijke overeenkomst VERPLICHT is om een van de partijen te binden. Een uitzondering derhalve op het beginsel dat een mondelinge overeenkomst ook rechtsgeldig is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag