Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een huurauto gereserveerd en later geannuleerd. Binnen 7 dagen zou annuleren gratis zijn. Op 8 augustus heb ik de boeking definitief gemaakt en betaald en op 13 augustus geannuleerd. Nu stelt de verhuurder dat er €55 kosten zijn omdat ik de boeking al op 5 augustus gemaakt zou hebben. Inderdaad heb ik op 5 augustus een reservering willen maken maar die niet bevestigd. Kreeg toen paar maal mail van hen dat ik nog steeds de huur kon bevestigen en betalen en dat de wagen dan voor die prijs verhuurd zou worden. Op 8 augustus heb ik dat dus inderdaad gedaan en nu stellen zij dat de reservering ineens op 5 augustus is ingegaan. Naar mijn idee is de boeking definitief op 8 augustus ingegaan dmv mijn betaling, ik heb toen ook een mail ontvangen dat de boeking bevestigd is. Immers als ik niets meer had gedaan was de boeking nooit meer tot stand gekomen. Vreemd dus dat zij nu een eerdere datum als ingangsdatum hanteren.

Uit de algemene voorwaarden moet blijken welke datum als ingangsdatum wordt gehanteerd, maar dit lijkt me op basis van uw toelichting 8 augustus te zijn. Pas als er een definitieve boeking is dan gaat de annuleringstermijn meestal lopen. Ik raad u aan schriftelijk te melden dat u het niet eens bent met de kosten.

Beoordeel dit antwoord:

Indien de algemene voorwaarden reppen over een termijn vanaf de bevestiging van de reservering, kunt u terugboeking afdwingen.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beleid ten aanzien van annulering en no-show
Kosteloos annuleren tot 7 dagen na reservering, daarna zijn annuleringskosten ter hoogte van EUR55 van toepassing. Annuleren is niet toegestaan na de ophaaldatum en -tijd.

Zij stellen dat de dag dat ik gekozen heb voor die auto, maar niet definitief gemaakt heb, de termijn begint te lopen. Vreemd natuurlijk omdat als ik niets doe de zogenaamde reservering vanzelf ophoudt te bestaan.

Beste W,

Bedankt dat u uw auto via Holiday Autos bij CarTrawler huurt! Uw boeking is geslaagd.

Print onderstaande voucher en lever hem in bij de verhuurbalie als je de auto wilt ophalen.

Dit staat in de mail van 8 augustus, dus dan neem ik ook aan dat de termijn vanaf dan begint te lopen en niet ergens een aantal dagen terug waar ik interesse had in die auto.


Als u de reservering hebt gedaan en een bevestiging daarvan hebt, dan bent u vanaf dat moment gebonden aan de 7 dagen annulering, anders loopt deze termijn vanaf de boekingsdatum.

Beoordeel dit antwoord:

Het is niet zo dat u hiermee kunt bewijzen dat u de reservering op 5 augustus niet heeft gemaakt. Het is waarschijnlijk dat u de 55 euro verschuldigd bent.

Indien gewenst kunt vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag