Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een ex-opdrachtgever van onze dochter dreigt juridische stappen te ondernemen wanneer ze bepaalde voorwaarden - waarvan uitbetaling van haar laatste factuur afhankelijk is gemaakt - niet integraal accepteert.
Ze heeft gereageerd met een tegenvoorstel waarin enige wijzigingen in de voorwaarden zijn aangebracht.
Wat kan het gevolg daarvan zijn? Is de angst dat iemand voor de rechter gedaagd wordt aanwezig en draait een verliezende gedaagde automatisch op voor de kosten?

Uitgangspunt is dat "de regels tijdens het spel niet worden gewijzigd", anders dan met wederzijds goedvinden.
De opdrachtgever kan dus voor betaling van reeds gedaan werk niet eenzijdig achteraf andere regels gaan stellen.

Uit uw vraag blijkt niet waarom er kennelijk naar mening van de opdrachtgever nieuwe voorwaarden moeten worden gekoppeld aan werk waarvoor al is gefactureerd. Het is wel zinvol om hieraan aandacht te besteden. Mogelijk zijn er zaken bij het uitvoeren van de opdracht niet goed gegaan en heeft de opstelling van de opdrachtgever hiermee te maken.

In geval het tot een juridische procedure komt, moet de verliezende partij inderdaad wel rekening houden met een veroordeling in de proceskosten.

Beoordeel dit antwoord:

ook kan het zijn dat er een veroordeling komt in de kosten van rechtsbijstand. Deze zijn in principe wel gelimiteerd.

Beoordeel dit antwoord:

Inderdaad interessant voor juristen om te weten wat het voorstel dan is geweest (ofwel wat de discussie) is, zodat een inhoudelijker advies cq inschatting kan worden gegeven. Ook de proceskostenveroordelingen en andere financiƫle consequenties kunnen dan gedetailleerder aan u kenbaar worden gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag