Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik liggen in scheiding. En aangezien dit niet zo soepel verloopt kan dit nog wel even duren. Zij heeft nu sinds 10 weken een eigen woning. En staat daar ook al 10 weken ingeschreven. mondeling is overeengekomen dat zij afgelopen 2 weken zou verhuizen daarom trek ik feitelijk weer in mijn woning op 18-8 waar ik ook hoofdbewoner ben. ( de hypotheek is echter nog niet rond, dus feitelijk is zij mede-eigenaar). Aangezien ik dus a.s. vrijdag weer in de woning ga wonen en ik niet wil dat zij te pas en te onpas binnen valt wil ik de cilinders gaan vervangen. Ik wil haar de toegang niet ontzeggen, zij mag op afspraak gewoon bij mij binnen wanneer ik thuis ben. Zij woont immers al 10 weken ergens anders en staat daar ook al 10 weken ingeschreven, zij heeft nooit bijgedragen in de kosten van de woning, ook nu niet, ik draag alle vaste lasten. Het lijkt mij dus dat ik voor haar helft van de woning huur betaal doordat ik alle lasten betaal.

Ik begrijp uw vraag niet zo goed.

Wilt u de huur van haar huidige woning voor de helft betalen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee, ik betaal de volledige hypotheek en alle bijkomende kosten voor de woning. zij woont al 10 weken elders. en gaat feitelijk komende vrijdag uit onze gezamenlijke woning waarna ik daar weer ga wonen. Nu wil ik de sloten vervangen maar haar niet de toegang weigeren. In mijn ogen heeft ze niks in de woning te zoeken wanneer ik niet thuis ben nl...


U heeft gelijk. U kunt de sloten vervangen. Zij heeft niets meer in de woning te zoeken.
Uw zin: "Het lijkt mij dus dat ik voor haar helft van de woning huur betaal doordat ik alle lasten betaal. " begreep ik niet goed.

Bevinden zich in de woning nog eigendommen van uw ex?

Ik adviseer u om haar schriftelijk ( per mail) te berichten dat indien en voor zover nodig zij u kan bezoeken na voorafgaande afspraak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag