Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemiddag,

Ik zit met de volgende situatie.
Vanaf 6-1-2016 ben ik formeel gescheiden van mijn ex-partner. In het convenant is opgenomen dat de 2 woningen verdeeld werden tussen ons beiden. Waarbij de hypotheek zou worden ingezet op de naam van de bewoner van de betreffende woning. Nu is per 31-3-2017 mijn woning verkocht, waardoor alle hypotheek is voldaan aan de verstrekker en zij uit de aansprakelijkheid ontslagen. Om dit rond te krijgen heb ik een document met haar opgemaakt dat zij zou mee werken aan de verkoop van mijn woning en dat zij nu de verantwoordelijkheid op zich nam om het traject verder te volgen om mij te ontslaan uit de aansprakelijkheid bij haar hypotheek. Het contact verloopt inmiddels erg slecht tussen mij en mijn ex-partner waarbij er niet gereageerd word op mail en ze een onbekend telefoonnr gebruikt. Via de tussenpersoon van de hypotheek is bekend geworden dat er sinds 21-6-2016 al geen contact meer is geweest tussen haar en de tussenpersoon. De betreffende tussenpersoon krijgt haar ook telefonisch en via de mail niet te pakken sinds die datum en overweegt nu om het traject te stoppen. Wat kan ik doen om uit deze situatie te komen, dat ik ontslagen wordt uit de aansprakelijkheid op de woning van mijn ex. Want ik heb het gevoel dat zij het wel prima vind of mij een hak aan het zetten is door niet mee te werken.

Niet uw ex maar de hypotheekvertrekker is de instantie die u ontslaat uit de hoofdelijke aansprakelijkheid. Als het hypotheekbedrag van uw woning inmiddels is voldaan dan is daarmee de zaak geregeld.

Ik begrijp dat er nog een woning is waar uw ex woont? Bent u voor het hypotheekbedrag van deze woning aansprakelijk?
Begrijp ik dan goed dat u van de hoofdelijke aansprakelijkheid moet worden ontheven?
Als dat zo is en uw ex verleent geen medewerking, dan kunt u de rechter om vervangende toestemming vragen? Een en ander zoals zoals overeengekomen en kennelijk ook zo door de rechter is vastgesteld. Als dat zo is dan kan die beslissing worden geëxecuteerd.
Geheel vrijblijvend lees ik graag de beschikking van de Rechtbank waarna ik u vrijblijvend nader adviseer.

Beoordeel dit antwoord:

U en uw ex hebben een overeenkomst gesloten, waaraan voor uw ex verplichtingen zijn verbonden. Indien zij niet aan deze verplichtingen voldoet dient u haar via een schriftelijke in gebrekestelling te manen om alsnog binnen een redelijke termijn aan haar verplichtingen te voldoen.

De vraag is echter of zij kan voldoen aan haar verplichtingen. De kans is aanwezig dat hypotheekbank niet mee wil werken aan ontslag van u uit de hoofdelijke aansprakelijkheid.
Ik begrijp van u dat er geen directe communicatie meer plaatsvindt, zodat het voor u wellicht zinvol is om rechtsbijstand in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag