Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb eind juli bij de site van mijn studievereniging een bestelling gedaan voor boeken. Er stond op dat moment nergens vermeld dat er boeken niet op voorraad waren.
Afgelopen week verscheen er een bericht op facebook dat een van de boeken uitverkocht en ook te vaak verkocht is. We krijgen ons geld terug en kunnen op de site het boek opnieuw kopen, maar dan voor ruim 13 euro meer. En door het opnieuw bestellen, ook opnieuw verzendkosten.
Het is hetzelfde boek, dezelfde druk, wel een ander isbn nummer.

Ik ben nog niet officieel gemaild over dat het niet leverbaar is, maar wil wel alvast voorbereid zijn betreft of ik kan eisen om het boek voor de originele prijs (en dus ook exclusief verzendkosten) te krijgen?

De site van de studievereniging heeft geen algemene voorwaarden. Pas na het bestellen bleek dat het rechtstreeks werd doorgezet naar een grote online webwinkel. Maar bij de koop waren er dus geen algemene voorwaarden aanwezig. In hoeverre zou de vereniging verplicht zijn mij het boek voor de origineel afgesproken prijs te leveren?

De vereniging kan daarvoor niet verplicht worden gesteld. U krijgt uw geld terug en kunt later opnieuw bestellen. Dat de boek nu duurder wordt aangeboden is helaas pech voor u, maar u kunt niet afdwingen om tegen de lagere oorspronkelijke prijs het boek te kopen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag