Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Onze zoon van 15 heeft zonder mijn medeweten en toestemming de autosleutel van onze auto gepakt, is in de auto gestapt, heeft de motor gestart, en heeft deze tegen een andere auto aangereden. Aan beide auto's is schade. Er is dus sprake van joyriding zonder geweldpleging. Ik heb aangifte gedaan, en duidelijk aangegeven dat dit gebeurd is zonder mijn medeweten en toestemming.
Mijn eigen auto is all-risk verzekerd. Ik heb ook een AVP verzekering voor ons gezin. Ik ben aansprakelijk voor de schade aan de andere auto. Kan ik deze claimen op de AVP verzekering of op de all-risk verzekering van de auto ? Of is er een kans dat beide aansprakelijkheidsverzekeraars niet thuis geven (op basis van uitsluitingen in de polisvoorwaarden) ?

Bij joyriding zonder geweldpleging wordt de schade aan derden wel vergoed, maar verhaald op de veroorzaker. Is deze minderjarig dan biedt de AVP wel dekking maar helaas niet voor joyriding zonder geweldpleging. U kunt de schade aldus niet verhalen op de AVP. De polisvoorwaarden zijn bepalend hierbij en kunnen per verzekeraar wel eens verschillen. Ik raad u aan deze te raadplegen. en.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag