Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Achter ons huis staat een schuur die in het bezit is van 3 eigenaren. De schuur is in verval en daarmee loopt ons huis ook enige risico. 2 eigenaren willen sloop en op dezelfde wijze zo goedkoop mogelijk een nieuwe bouwen. De 3e eigenaar wil de andere 2 opleggen een dure en veel grotere schuur te bouwen, wat de eerste 2 echt niet uitkomt. Komt nog bij dat die 3e "eigenaar" zijn 1/3 deel onderhands heeft gekocht en volgens de kadastergegevens staat een echtpaar nog als eigenaar die inmiddels overleden zijn. Hoeveel recht heeft de 3e bezitter eigenlijk in dit geval?
De reden dat ik met de vraag kom is om de buurman te helpen.

De derde bezitter (koper) is geen eigenaar, tenzij hij erfgenaam van het inmiddels overleden echtpaar is of inmiddels de eigendom via een legaat / testamentaire making heeft verkregen. Kortom u dient uit te zoeken wie de eigendom nu heeft. Dit zijn in beginsel dus de erfgenamen van het overleden echtpaar. Met allen deze partijen kan worden besloten hoe het nu met de gezamenlijke eigendom verder moet. Overigens is het vooral ook zinvol om uit te zoeken hoe het met de eigendom van de ondergrond van de schuur zit. Is sprake van drie aan elkaar grenzende kadastrale percelen waarop 1 schuur voor gezamenlijk gebruik is gemaakt of is sprake van 1 perceel met 3 eigenaren?

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp de situatie niet zo goed.
Hoe kan het dat er drie eigenaren zijn als de kadastrale gegevens nog vermelden dat een echtpaar eigenaar is.
Dat betekent dat de erfgenamen eigenaar zijn.

Hebben de erfgenamen de schuur voor 1/3 verkocht aan een derde partij?

Feit is dat kennelijk 2 eigenaren iets willen wat de kennelijk derde eigenaar niet wil. Zij kunnen dan bij de rechtbank vervangende toestemming krijgen.

het staat overigens voor mij niet vast of de derde persoon wel rechtmatig eigenaar is. Ik kan dat zo niet beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag