Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Me expartner heeft zijn spullen na bijna 12 weken
nog steeds niet opgehaald .heb zijn spullen wel allemaal met hulp op geslagen in de garage. Heb hem 2x een datum voor gesteld om zijn spullen te komen ophalen , per aangetekende brief. Maar weer is hij niet op komen dagen. Nu had hij een email gestuurd met daar 2 datums dat het mischien mogelijk was dat hij een deze dagen zijn spullen op zou halen. Dit is ondertussen weer een week geleden . En weer heeft hij zijn spullen niet opgehaald . Zelfs de sleutels zijn nog steeds niet ingeleverd. Ik ben toch geen opslagplaats voor hem . Kan ik vanaf de laatste datum die hij zelf voorgesteld had. Onkosten vergoeding vragen als hij een unit of container moet huren moet hij daar toch ook voor betalen ? En hem voor het blok zetten. Betalen als hij niets komt ophalen . Kan ik zijn spullen anders laten verwijderen ? Anders gaat dit nog mnd duren . Zelfs me arts raad aan dit zo snel mogelijk af te handelen . Omdat het te kosten van me gezondheid gaat. En dat ik dit eindelijk af kan sluiten.

Je kun in dat geval de spullen op zijn kosten laten opslaan. Ik zal dat toelichten.
Zijn eigendom
Hoewel het verleidelijk kan zijn, doe je er niet goed aan om spullen van je ex die nog in jouw huis staan bij het grof vuil zetten. Het is namelijk zijn eigendom en dat mag je niet beschadigen of laten verdwijnen. Wel kun je wat doen om verder te kunnen gaan met je leven, zonder die spullen.
Aangetekende brief
Om te beginnen, kun je je ex een aangetekende brief sturen met daarin het verzoek om zijn spullen binnen een redelijke termijn, bijvoorbeeld twee weken, op te komen halen. Zorg ervoor dat je een kopie van de brief en het aantekenbewijs bewaart.
Opslaan
Reageert je ex niet of weigert hij zijn eigendom te komen halen, dan kun je de spullen laten opslaan. Je huurt daarvoor een garagebox of andere opslagplaats. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee, maar die dient je ex eerst te betalen als hij er alsnog om komt vragen.
Verkopen
Deze situatie kan natuurlijk niet eeuwig duren. Na een redelijke tijd, bijvoorbeeld zes maanden, kun je vervolgens de spullen verkopen (bijvoorbeeld op Marktplaats)  als compensatie voor de kosten die je hebt gemaakt om zijn eigendom op te slaan. Voordat je zijn spullen verkoopt, doe je er goed aan dit opnieuw per aangetekende brief aan hem te melden.
De waarde van de goederen is natuurlijk mede bepalen voor de beslissing die u neemt.
ik help u graag

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag