Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben boventallig verklaard ivm bedrijfs economische redenen. Mijn werkgever heeft vervolgens ontslag ingediend via UWV maar die heeft negatief beslist. Nu heeft mijn werkgever een VSO aangeboden met uiteraard transitievergoeding maar daarnaast ook ongeveer 2 maandsalarissen. Ik ben 8 jaar in dienst. Is dit een goeie deal? Moet ik niet akkoord gaan. Moet ik een kantonrechter afwachten? Wie kan mij goed advies geven? Alvast bedankt.

Blijkbaar wil de werkgever good to good een einde maken aan de arbeidsovereenkomst. Een VSO kan, als u dat ook wilt.
Dat betekent dat er op neutrale grond een einde wordt gemaakt aan de arbeidsovereenkomst.
Meestal gaat UWV akkoord met een VSO en behoudt u recht op een WW uitkering.
Nu echter UWV inmiddels negatief heeft beslist dan moet de VSO juridisch wel heel goed worden dichtgetimmerd en dient er een behoorlijke vergoeding te worden betaald. Dan nog is er enig risico. U bent degene die daarover bepaald.
Ook speelt mee of u eenvoudig weer aan ander werk kunt komen.

Beoordeel dit antwoord:

Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden bij ontslag via een vaststellingsovereenkomst. De werkgever legt een ontslag voor aan het UWV als u bent ontslagen vanwege een bedrijfseconomische reden.

Als ik u goed begrijp, heeft het UWV de ontslagaanvraag in dit geval afgewezen. Dit betekent dat u een goede onderhandelingspositie heeft.

Of dit aanbod een goede deal is, hangt af van vele omstandigheden. De vaststellingsovereenkomst moet namelijk zodanig zijn opgesteld dat u na ondertekening recht heeft op een WW-uitkering.

Het is daarom van belang om de overeenkomst te laten controleren door een jurist.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag