Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik zijn nu iets meer dan een jaar gescheiden.
Steeds probeert hij echter aan de bestaande afspraken m.b.t. ons kind te sleutelen in zijn belang.
Maar als ik dan aangeef iets anders ook te willen wijzigen in het belang van ons kind kan dat ineens niet en doet hij net alsof hij hem erg weinig ziet en ik alleen in mijn belang denk.

Hij komt steeds erg intimiderend over en rommelt continu aan de afspraken of houdt zich er niet aan. Gesprekken bij een mediator hebben hier maar kort verandering in gebracht.
Steeds als het net weer een beetje goed gaat in de communicatie komt hij weer met iets om mij te intimideren en soms komt hij zelfs verbaal agressief op mij over. Hem hierop aanspreken heb ik geprobeerd, maar ook dit heeft maar kortdurend effect, hij gaat hier nooit op in en is dan ineens weer tijdelijk poeslief.

Ik verwacht dat dit eerdaags toch voor een rechter uitkomt en ik wil daarom graag goed voorbereid zijn en beginnen met het opbouwen van een dossier. Mocht het dan niet nodig zijn dan is dat alleen maar fijn.

Mijn vraag is of u advies heeft hoe ik dit dossier het beste op kan gaan bouwen.

Zoveel mogelijk vastleggen, op welke manier dan ook. Begin met een schrift waarin u alle incidenten met datum en in details beschrijft. Mail hem hierover en geef aan wat er gebeurd is en wat daar verkeerd aan is. Breng het neutraal zodat het niet verder escaleert maar u wel goede verslaglegging heeft. Neem foto's of filmpjes. Alles wat u kunt bedenken kan dienen als bewijs. Dan bent u goed voorbereid op een eventuele procedure (die u ook zelf kunt starten als dit uw kind zou schaden).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag