Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Vandaag heb ik een schikking toegestuurd gekregen per mail en post van een gerenommeerd advocatenkantoor die zich specialiseren in o.a Namaakschending.

In de schikking staat dat ik een inbreuk heb gemaakt op een onderbroekmerk en dat ze een onmiddelijk opeisbare boete van €1000 eisen, nettowinst van mij en €2500 voor de geleden schade en kosten die er aan te pas zijn gekomen. Dat vind ik een behoorlijk bedrag en als student zijnde kan ik dat niet binnen 14 dagen na dagtekening betalen.

Ik ben uitermate geschrokken en weet niet wat ik moet doen. Ze zeggen dat ze bewijs hebben maar hebben het niet mee gestuurd bij mij. Ik ben nu ook voor een semester in het buitenland voor mijn studie dus qua communicatie zal alles wat stroef verlopen. Ik wil niet een groot rechtszaak voor mijn neus krijgen noch zo'n groot geldboete betalen (dat kan ik niet).

Ik ben gespecialiseerd in Intellectueel eigendomsrecht. Ik heb kort geleden een vergelijkbare zaak tegen een onderbroekenmerk in behandeling gehad. Ik ben graag bereid u in deze kwestie bij te adviseren en bij te staan.

Beoordeel dit antwoord:

Ik kan mij goed voorstellen dat u schrikt van de ontvangen schikking. De bedragen die geëist worden zijn niet mis. Of u deze bedragen ook daadwerkelijk dient terug te betalen hangt van een aantal factoren af bv is er sprake van een inbreuk, hoe lang speelt dit al en was u daar bewust van, wat heeft u eraan verdiend, is dit de 1e keer, etc.
Ik raad aan het advocatenkantoor allereerst een reactie te sturen hieromtrent.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag