Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


om met mijn auto in mijn garage te komen moet ik over de inrit van mijn buurman wegen. dat mag ik want dat ligt vast. nu heeft mijn buurman grond van de gemeente gekocht en hij gaat daar garageboxen op zetten. en daarna wil hij deze verhuren. mogen al deze huurders dan ook gebruik maken van de inrit? omdat ik eerst de enige was, en zometeen zijn het er meer dan 10. omdat hij 10 garageboxen gaat bouwen.

Er is begrijp ik sprake van een erfdienstbaarheid ten behoeve van uw perceel en niet van een mandelige weg. Een erfdienstbaarheid geeft geen recht op exclusiviteit, de buurman mag daarom de 10 garages bouwen mits de weg maar toegankelijk blijft voor u. Hij mag dus niet op het traject van de weg bouwen en moet er voor zorgen dat de ander gebruikers deze weg niet blokkeren door er goederen op te slaan of te parkeren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

klopt er is sprake van een erfdienstbaarheid. maar hoe zit het dan met laden en lossen? mag dit ten alle tijden. ook op de erfdienstbaarheid?


Het kan zijn dat daar in de akte waarbij de erfdienstbaarheid is gevestigd iets over geregeld is. Als dat niet het geval is, dat moet er te allen tijde onbelemmerde doorgang worden verleend, dat wil zeggen dat laden en lossen wel is toegestaan maar al u er langt moet, zal men opzij moeten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag