Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, vorige week heb ik een auto (occasion) gekocht bij een BOVAG aangesloten garage. Er waren bij de testrit al wat dingetjes maar die zouden verholpen worden. Ik haal de auto op en rijdt na betaling weg. Nu ontdek ik dat het probleem niet verholpen is. Tevens ontdek ik hevige roest bij de deuren. En breng de auto direct terug. Ik wordt verzekerd dat dit door een erkend schade bedrijf verholpen kan worden. (Het eerste probleem zou opgelost zijn) Vervolgens krijg ik eerst te horen dat het wat langer duurt dan verwacht. Uiteindelijk wordt er besloten om de deuren te gaan vervangen.
Is het nog mogelijk de koop terug te draaien? Het gaat uiteindelijk om mankementen die niet gemeld zijn. De garage heeft toch een meldingsplicht.
Bedankt voor uw advies.

U wilt de koop ontbinden. Dat kan als er sprake is van een tekortkoming. Die lijkt het bedrijf erkend te hebben door te willen herstellen. Die herstelmogelijkheid moet wel eerst geboden worden aan het garagebedrijf middels een ingebrekestelling met daarin een termijn voor het herstel. Pas als dat niets oplevert, dan ontstaat er verzuim en kan de koop ontbonden worden. Als inderdaad blijkt dat alle problemen verholpen zijn, wordt ontbinding lastig. Zijn de problemen niet verholpen, dan biedt dit weer mogelijkheden. .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag