Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,

Ik heb op 13 februari een dynamo gekocht bij een bedrijf. De dynamo heeft het korte tijd gedaan, maar is vervolgens wederom kapot gegaan. Het bedrijf heeft de dynamo omgewisseld, maar deze dynamo bleek ook niet naar behoren te werken en de auto stond wederom stil. Vervolgens zijn we teruggegaan naar het bedrijf waar zij aangaven dat we dan een diagnose moesten laten uitvoeren a 60 euro.
Dit hebben we gedaan en de dynamo bleek naar behoren te werken. Echter stond mijn auto na 500 meter wederom stil.
Volgens hen lag het probleem niet bij hen en daar konden we het mee doen.

We hebben er vervolgens voor gekozen om de auto naar een diagnosespecialist te brengen.
Na verdere diagnose blijkt het probleem OF in de BSI (centrale computer) te zitten of de dynamo. Omdat het niet verantwoord is om te gokken hebben we besloten de BSI laten testen op werking. Deze bleek goed bevonden. Ook is er voor de zekerheid een andere BSI geprogrammeerd voor de auto om zeker te weten dat deze werkende is. Dit blijkt ook het geval. De BSI krijgt geen verbinding om de dynamo aan te sturen doordat er een verkeerde regelaar in de dynamo zit.
Bij de diagnose die we eerder hebben laten uitvoeren bij het bedrijf waar de dynamo vandaan komt is dit niet naar voren gekomen, anders was het probleem al veel eerder opgelost en hadden we de auto niet naar de diagnosespecialist hoeven te brengen.
De kosten van deze diagnose (BSI testen etc) 300 euro ex BTW.

Door de foute diagnose zijn er flinke kosten gemaakt. Dit was niet nodig geweest als er een correcte dynamo geleverd was.

Het bedrijf van de dynamo geeft aan dat we de kosten voor de defecte dynamo en de 60 euro kosten terug kunnen krijgen.
Echter, als zij de juiste diagnose hadden gesteld, hadden wij de kosten a 300 euro niet hoeven te maken.
Wij hebben ze gevraagd deze kosten te vergoeden, maar ze geven aan dat hun garantieregeling niet zo ver gaat.

Staan zij in hun recht? of kunnen wij ze aansprakelijk stellen voor de extra gemaakte kosten?

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,

Het bedrijf dient u een goede dynamo te leveren. Als er een verkeerde regelaar in zit die geen verbinding maakt met de BSI, dan kan het bedrijf aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgschade. Echter , is het de vraag of dit hen kan worden toegerekend. Was er een grondig onderzoek nodig, wat is er afgesproken, ? Ook speelt het feit dat u zelf hebt besloten om een diagnosespecialist in te schakelen een rol hierin. Kortom, het hangt dus af van wat de bedoeling van partijen was. Voor overleg kunt u gratis en direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag