Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onze dochter heeft, toen ze 17was, een vakantiehuis gereserveerd via booking.com. In haar beleving was de reservering niet definitief, omdat er geen factuur volgde voor een aanbetaling. Ze heeft de boeking ( in februari gedaan) niet geannuleerd, maar kreeg in augustus opeens een no show bericht van booking.com.
Was de reservering rechtsgeldig? Op moment van boeken was ze minderjarig, en wij, als ouders, hebben geen toestemming gegeven. Het bungalowpark eist nu betaling van het volledige bedrag van bijna €2800, terwijl onze dochter (en haar vrienden) er niet geweest zijn. Welke actie kunnen wij ondernemen?

Als er geen toestemming is verleend door de ouders voor een boeking door een minderjarige dan kan de rechtshandeling van uw dochter vernietigd worden. U dient wel aan te tonen dat er geen toestemming is verleend. Het gaat hier ook niet om een rechtshandeling die in het maatschappelijk verkeer gebruikelijk is voor een minderjarige. Ik raad u aan booking.com schriftelijk aangetekend te laten weten dat u de overeenkomst op grond van het bovenstaande vernietigt. Mocht booking.com daar niet mee eens zijn, neemt u dan direct contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw reactie. Wij gaan een aangetekende brief versturen. Nu krijgt onze dochter steeds berichtjes van de benadeelde partij, het bungalowpark, en dreigen ze met een incassobureau. Is het terecht dat ze daarvoor onze dochter rechtstreeks benaderen, of moet het bungalowpark hiervoor bij booking.com zijn?


Dat is niet terecht, maar hangt af van de afspraken tussen booking.com en het bungalowpark. Ik raad u aan het bungalowpark te informeren dat de overeenkomst met booking.com zal worden vernietigd en bij vragen zij zich voortaan bij hun kunnen melden. Ontstaat er een juridisch conflict, neemt u dan direct contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag