Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Opdrachtgever heeft na geleverd en goedgekeurd werk niet betaald. Ik heb gesommeerd de factuur per direct te betalen. Er zijn nu 5 dagen verstreken. Op welke wijze moet ik hem nu in gebreke stellen en kan dit per mail?

Het liefst dient u dit schriftelijk aangetekend te doen. Vaak wordt er een betalingstermijn gehanteerd van uiterlijk 14 dagen. U kunt in uw brief zetten dat u hem bv nog 1 week de tijd geeft voordat u verdere maatregelen neemt. Betaalt de opdrachtgever nog niet, neemt u dan direct contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Verzend de ingebrekestelling bij voorkeur per aangetekende post om bewijsproblemen te voorkomen. U kunt onder het tabblad "documenten" van deze website voorbeelden vinden van teksten die u kunt gebruiken voor uw brief.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op de vorige antwoorden: Na het verstrijken van de betalingstermijn van de factuur kunt u tevens aanspraak maken op buitengerechtelijke incassokosten. Indien het een particulier betreft moeten deze kosten echter nog wel worden 'aangezegd' met een betalingstermijn van 14 dagen na ontvangst van de aanzeggingsbrief. Let u hier even goed op.

Voor meer informatie mag u mij vrijblijvend rechtstreeks benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag