Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vanaf 1 januari 2018 ben ik boventallig verklaard. Ik heb tien jaar voor het bedrijf gewerkt. Nu heb ik in die tien jaar minuren opgebouwd. Wanneer ik een verzoek indien om dit uit te zoeken is dit niet meer mogelijk. Aangezien ik twijfel aan de hoeveelheid. Nu wordt er aangegeven dat deze minuren worden verrekend. Aangezien het niet meer mogelijk is voor mij om deze minuren in te halen vraag ik me af of een werkgever al deze minuren mag verrekenen met mij. Aangezien zij mijn dienstverband beeindigen

De reden waarom de min-uren zijn ontstaan is van belang. Deze uren kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan doordat de werkgever te weinig werk voor u had. In die situatie is het niet redelijk dat hij van u eist dat de min-uren worden verrekend.

Ook zal de werkgever moeten kunnen aantonen hoe de min-uren zijn ontstaan. Hij zal namelijk een zorgvuldige administratie moeten bijhouden.

U krijgt een vaststellingsovereenkomst. Het is van belang deze overeenkomst niet meteen te tekenen. Laat deze overeenkomst eerst controleren door een jurist. Ik ben bereid de overeenkomst gratis voor u na te kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Ik raad u aan uw CAO na te kijken of de minuren bv jaarlijks verrekend mogen worden. Hoewel u reeds 10 jaar voor het bedrijf werkt bestaat de mogelijkheid dat de werkgever maximaal 5 jaar terug kan vorderen vanwege de verjaring. Feit blijft wel dat de exacte omvang van de minuren bekend moet zijn, anders wordt er eventueel teveel verrekend. Het is daarbij van belang dat de werkgever met bewijzen komt. Hij mag niet het loon terugvragen maar moet dit verrekenen anders komt dit voor zijn eigen rekening nu ook blijkt dat het uitzoeken van de minuren niet meer mogelijk is. Voor meer info of verdere hulp kunt u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag