Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik werk als steiger bouwer maar heb nog geen papieren de locatie eist officieel certificaten ten alle tijden dus mijn contract zegt isolatie monteur gezien die geen papieren steiger bouw hoeft te hebben. nu is mij gezegd foor een collega dat ik bij een ongeval als zondebok gebruikt zal worden. mijn vraag is hoe verre dit waar is en of ik beter ontslag kan nemen

Indien u niet de officiele certificaten hebt, mag uw werkgever u minder goede arbeidsvoorwaarden aanbieden. Of u als zondebok gebruikt gaat worden, is de vraag.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

het gaat niet om de arbeids voorwaarden het gaat mij om het feit dat ik aangemeld sta als isolatie medewerker terwijl ik steiger bouw doe, het industrie park waar ik oo werk vereist ten alle tijden certifkcaten voor steigerbouwers, dis dat klinkt mij als een vorm van administratie fraude en wil weten hoeverre dit mij achterna kan komen in een controle of incident.


Bedankt voor de opheldering.
U kunt als u als steigerbouwer werkzaam bent en aangemeld staat als isolatie medewerker, met een boetemaatregel te maken krijgen als de inspectie controleert op het industriepark.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Wat zijn de redenen dat u nog niet in het bezit bent van de certificaten?
Om te kunnen werken zonder specifieke functie, zou u kunnen overwegen om een overeenkomst van opdracht aan te gaan of een contract als zpp’er te sluiten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik heb de certificaten omdat de deal was dat il in leer zou zijn maar het terrein waar ik werk vereist certificaten ten alle tijden en mijn werkgever wil niet investeren in mensen die misschien niet geschikt zijn voor het werk


Uw werkgever mag u dan eigenlijk niet tewerkstellen op dat terrein.
Als u met een overeenkomst als zpp'er naar uw baas gaat voor het beroep dat u heeft, kunt u op het terrein werken.
Tegelijkertijd kunt u dan in de leer zijn.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag