Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op vakantie in Barcelona is mijn mobiele telefoon gestolen. Vervolgens zijn hier binnen een periode van 4 uur na de diefstal toren hoge belkosten met allerlei Oost-Europese landen gemaakt. De afdeling fraude van Tele2 (mijn provider) heeft hierop mijn simkaart geblokkeerd. Zij zagen dat er op dubieuze wijzen hoge belkosten werden gemaakt. Natuurlijk heb ik van de diefstal van mijn mobiele telefoon aangiften gedaan. Hierop staat dus ook dat de telefoon niet meer in mijn bezit was toen deze kosten zijn gemaakt.
Toen ik thuis kwam is de factuur van 912 euro alsnog van mijn rekening afgeschreven.
Ik heb eerst bij tele2 geprobeerd om de schade terug te krijgen. Na heel veel gedoe zeggen zij echter dat ze alleen kosten vergoeden die gemaakt worden na de blokkade van de simkaart (?! Ik neem aan dat er na blokkade sowieso geen kosten meer gemaakt kunnen worden). Zij raden mij echter aan de schade te verhalen op mijn reisverzekering.
Als volgende stap ben ik tenslotte naar mijn doorlopende reisverzekering standaard van OHRA gestapt. Dit is hun reactie: Alleen materiële schade die plotseling en onverwachts ontstaat, valt onder uw verzekering. Financiële schade is niet verzekerd.

Nu vraag ik mij dus af of er nog iets is wat ik kan doen om op de een of andere manier de schade op iemand te verhalen. Door de toedoen van een duidelijke beroepscrimineel ben ik nu namelijk 100en euro’s kwijt.

Voor compensatie bij diefstal is niet altijd een diefstalverzekering nodig. De algemene voorwaarden van de kort en langlopende verzekeren dekken noch excluderen financiële schade.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag