Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Meerdere vragen voor na uitelkaar gaan.

Ik heb eerst een vraag over de kinderbijslag. Mijn ex heeft 3 jaar de kinderbijslag voor zichzelf gehouden en niet besteed aan het kind. Ik krijg na 4 jaar eindelijk de kinderbijslag. Kan ik de kinderbijslag van hem terugvorderen van die drie jaar. Op zijn rekening werd de kinderbijslag gestuurd.

koophuis:

Mijn ex kreeg 4 jaar belasting terug van de hypotheek hij wou hier mij niks van teruggeven. Terwijl ik wel meebetaalde aan het huis en mijn naam op het koopcontract staat. Kan ik de helft nog terugkrijgen van die 4 jaar?

Mijn ex heeft mij uitgekocht ik heb maar een klein bedrag gekregen. Ik betaalde 300 euro hypotheek per maand en dit 3 jaar lang. Vervolgens krijg ik maar een bedrag van 2600 euro terwijl ik meer dan 10.000 euro hebt betaald. de hypotheek ging van mijn ex rekening af. Ik maakte geld over.

De kinderalimentatie wil mijn ex ook niet via de rechter regelen. Hij verdient 2 keer zoveel als mij en ik krijg maar 200 euro is dit fair?

Een boekhouder zei tegen mij dat mijn ex mij financieel flink een poot heeft uitgedraaid. Maar klopt dat ook? Ik wil dit eerst weten voor ik maatregelen kan nemen.

Zou u mij kunnen helpen?

Al vast bedankt.

met vriendelijke groet,

U kunt wel stappen ondernemen als uw ex de kinderbijslag niet voor het daarvoor bestemde doel heeft gebruikt.
Het is niet zo dat u toestemming van uw ex nodig hebt om een aanvraag tot herziening in te dienen.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb met de sociale verzekeringsbank gebeld en die zegt dat dat niet kan. Omdat mijn ex de kinderbijslag op zijn naam heeft laten zetten en zijn rekening. Dan had ik eerder contact op moeten nemen met de verzekeringsbank.

Ik vroeg mij af of u ook antwoord kunt geven om mijn andere vragen?

Al vast bedankt voor de moeite.


U kunt teruggave niet afdwingen. Dat betekent niet dat u geen vergoeding kunt eisen.
Als er geen afspraken zijn gemaakt kunt u teruggave van hypotheekbaten eisen. Dat is ook zo voor de uitkoop.
Ook indien er afspraken zijn gemaakt is het in enkele gevallen mogelijk om die te herzien.
Helaas is meer informatie nodig voor een goede beoordeling. Als u contact opneemt met een fiscaal jurist kan die uw geval oppakken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag