Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik heb soms 1 of 2 maanden hypotheek achterstand waarvoor ik een betalingsregeling wou aanvragen maar dit kon alleen als ik al mijn financiƫle gegevens deel wat ik persoonlijk onprettig en ook vind dat het hun niks aangaat waar ik mijn geld aan uitgeef.

Hun hebben toen iemand langs gestuurd om bij mij binnen in de woning te praten wat ik erg raar vond en weigerde de persoon toegang tot mijn woning.

Ik heb 15 minuten met de persoon staan praten en in het gesprek zei hij nog dat dit een vrijblijvend gesprek is en het kost mij niks.

Toen ik de bedragen optelde die ik had overgemaakt ontdekte ik dat teveel had betaald. Toen ik per email dit besprak werd mij verteld dat ze 170 euro bij mijn schuld hadden opgeteld en verzuimd te melden dat ik een rekening had gekregen voor het huisbezoek. (dit huisbezoek is op hun eigen initiatief gedaan.)

Mag dit zomaar?

Dit mag niet zomaar. Vooraf dient u duidelijk te zijn gemaakt dat er kosten zijn verbonden aan een huisbezoek, wat overigens erg ongebruikelijk is in zulke gevallen. Het volstaan met afschriften van uw hypotheek zonder andere posten is vaak voldoende. Wel kan overig financieel bewijs apart worden opgevraagd. Ik raad u aan een klacht in te dienen bij de instelling.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag