Stel vraag

Particulier


Ik had n schuld aan Comfot Card, Primeline...enige jaren later werd er door het bureau van Pram en Duyn loonbeslag gelegd. In het vonnis staat: Rechter besluit dat 5000 euro moet worden betaald en WIJST AF het andere of meer gevorderde. Er werd alsnog beslag gelegd voor 6100 euro. Dit kon de deurwaarder echter niet ten uitvoer brengen, gezien mijn beslagvrije voet. In 2012 hebben zij het dossier daarom gesloten. Echter in 2015 blijkt de schuld ineens overgenomen te zijn door een andere deurwaarder, namelijk van Lith. Die legt nu dus in 2017 loonbeslag, maar dan voor Arrow Investment....nu is mijn vraag, mag de nieuwe deurwaarder dit? Voor zover ik namelijk begrepen heb mogen deurwaarders niet zomaar meer vorderingen overkopen. De deurwaarder wilt nu ondanks het vonnis van de rechter een slordige 8000 euro. Voor n bedrijf dat hoogstwaarschijnlijk failliet is gegaan en een nieuwe naam aan heeft genomen, geldt de schuld dan eigenlijk wel?

Als het om dezelfde schuld gaat dan is overkopen van deze schuld door een andere deurwaarder niet toegestaan. Dit is anders als de deurwaarder een samenwerkingsverband met een andere deurwaarder heeft die namens de eerste deurwaarder mag optreden, dan mag het wel. Gaat het om een andere schuld dan is het vanzelfsprekend ook mogelijk.
Is er een doorstart of overname van het bedrijf gemaakt dan hangt het af van de afspraken of de schuld blijft staan en aldus opgeëist kan worden door de deurwaarder. Kortom, de deurwaarder kan terecht de schuld opeisen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag