Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goedemiddag,

onze maincoon poes is precies met 9 weken bevallen helaas niet volgens het boekje.
we hebben van de 5 kittens 2 kittens gelukkig kunnen behouden . 2 zijn er dood geboren en 1tje na 2 weken overleden.

wij hebben diverse malen contact gezocht met de dierenarts en aangegeven dat we het niet vertrouwde helaas is er niet geluisterd. ik zal hieronder de tijdlijn plaatsen.

13 juni precies 9 weken zwanger

13/6 03.46 muis geboren 65 gram
06.06 da gebeld i.v.m. geen kittens meer.
06.07 nood da gebeld . uitgelegd bezig met werpen maar nu niks meer. Als reactie gehad geen probleem aan kijken en eigen dierenarts smorgens bellen. Tevens aangegeven dat vlinder wel snelle ademhaling heeft en nogmaals tijdstip eerste kitten doorgegeven
08.15eigen da gebeld. (assistente gesproken da was bezig of iets dergelijks) na overleg kreeg ik te horen voor 12 moet er geworpen zijn. Ik gaf duidelijk aan het niet te vertouwen. Was echt geen probleem.
08.24 na telefoon gesprek meteen een apje gestuurd met filmpje ademhaling. Zelfde reactie terug via ap als telefonisch.
11.36 da gebeld en ik mag komen
Er is een foto gemaakt en spuit gegeven om weeen op te wekken. Duidelijk aangegeven dat ik het vreemd vond en niet vertrouwde dat er nog geen kittens waren. Via foto te zien dat er geen problemen zijn.
ik ben naar huis gestuurd met nog 2 spuiten om thuis zelfstandig weeopwekkers te kunnen geven (uhhhhhh eerste nestje nog nooit gedaan)
15.00 da mij gebeld hoe het ging op dat moment begint vlinder te persen dus opgehangen. Da zou na haar huisbezoekronde nog contact zoeken.
15.20 vlekje geboren 86 gram (dood) dit was tevens het kitten waar naar verwezen wordt in bijlage (dossier vlinder) tijdens voelen en weeen spuit. (ruim 10 minuten heeft mijn dochter van 12 met de assistente gesproken wat ik allemaal kon doen hier kreeg ik geen nuttige reactie behalve dat ik goed bezig was. Dochter vroeg om da was niet mogelijk.
18.00 da belt of het gelukt is. (helaas dus niet even langsgekomen terwijl ze huisbezoek deed) en deze bevalling toch lang duurt cq spuit en foto is gemaakt. Gewoon ff checken.
18.10 speedy geboren 34 gram
18.15 turtletijger geboren 31 gram

Daarna dachten wij alles is geboren n.a.v. foto
Vlinder bleef vreemd ademen er is nog contact geweest met da.

Snachts spoedkliniek gebeld want onze eigen dierenarts had geen dienst en dan zouden we weer in oosterheem uitkomen waar we smorgens totaal niet hoefde te komen.

Helaas bij de spoedkliniek zwartje geboren (overleden) rond de 80 gram

Advies spoedkliniek opgevolgd. (echo) Wij hebben de dierenarts de volgende dag moeten bellen i.p.v. dat hun contact met ons hebben gezocht. Onze eigen da heeft namelijk het zelfde mailtje ontvangen van de spoedkliniek als wij. Hun conclusie (geen actie nodig) zie hun bijlage.

15/6 spoedkliniek belt en vraagt hoe de situatie nu is en geeft nog tips adviezen.
20/6 YES eigen dierenarts belt wij dachten voor intresse maar gezien wat hun hebben genoteerd hebben ze niet echt geluisterd. Behalve de mededeling over de factuur dat klopt wel.
Er is in dit gesprek aangegeven dat het allemaal zeer moeizaam gaat.

22/6 vlinder haar dossie opgevraagd bij da.
Na 30 minuten wordt ik gebeld door de da en wordt er intresse getoont . In dit gesprek heel duidelijk aanggegevn dat ik niet blij ben met de situatie.


volgens mij klopt dit dus van geen kanten. ik zou nooit zelf weeopwekkers mogen toedien volgens andere dierenartsen, daarnaast zou na een spuit binnen 30 minuten actie moeten zijn anders keizersnede. zeggen dierenarsten telefonisch.helaas hebben wij van onze eigen dierenarts een dikke factuur gehad daarnaast van de spoedkliniek. teven hoe hard het ook klinkt hebben wij inkomsten gemist. ivm de kittens niet kunnen aanbieden.

groetjes een zeer verdrietig gezin ik hoop dat jullie mij goede raad kunnen geven bedankt alvast.

Een verdrietig verhaal met economische en juridische gevolgen. Wilt u de dierenartskliniek aansprakelijk stellen dan adviseer ik telefonische verklaringen op schrift te zetten, alle andere bewijs te verzamelen, Ik zou de zaak moeten onderzoeken grondig en de schade in kaart brengen , daarna kan ik de vordering van de dierarts weerspreken en een tegenvordering instellen. Indien u hulp wenst mag u mij direct contacteren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag