Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik had een paard gekocht op afkoop. Helaas, kon ik het niet meer opbrengen en heeft de verkoopster het paard opgehaald. Ik had dit paard gestald bij een particulieren stal. De verkoopster heeft met de staleigenaresse een datum afgesproken. Ik ben hier niet over geïnformeerd. (Wel dat het paard opgehaald zou worden, maar niet wanneer.) De staleigenaresse heeft het zadel en 2 hoofdstellen erbij mee gegeven. Deze zijn door mijzelf gekocht. Mag dit wel?

Tevens heb ik daar nog spullen staan, waaronder een koets. Ik zoek plek om dit te stallen. Telefonisch van de staleigenaresse gehoord dat ik 6 maanden het bij haar mocht stallen, maar nu is zij spullen uit mijn opbergkast aan het verkopen en houdt ze dit geld voor haarzelf. Dit zijn mijn spullen. Door mij gekocht. Ik neem aan dat dit niet zomaar mag.

Nu heeft de verkoopster bij haar zelf thuis het paard getest op wormen. Het bleek dat het paard wormen heeft. De staleigenaresse heeft dit gehoord en besloten haar paarden te ontwormen. Nu probeert ze deze kosten op mij te verhalen. Moet ik dit betalen? Het is haar eigen keuze geweest haar paarden te ontwormen. (overigens is dit wat 2 x per jaar meestal gebeurd en het paard welke ik had is in mei ontwormt.) Tevens heb ik geen bewijs gezien dat hij daadwerkelijk wormen heeft.

Buiten dat ik zsm mijn spullen weg moet halen, wat moet ik hier mee? Wat zijn mijn rechten met betrekken tot de spullen en de factuur van het ontwormen?

De verkoopster zal het zadel en 2 hoofdstellen terug dienen te geven, aangezien zij er geen recht op heeft. T.a.v. de spullen mag zij niet zomaar overgaan tot verkoop zonder u schriftelijk te hebben gemeld om deze spullen op te halen. Wat betreft het ontwormen had ze u ook schriftelijk moeten melden (met bewijs) voordat zij zelf dit op eigen kosten zou doen. Nu ze dit niet heeft gedaan bent u niet gehouden deze kosten voor uw rekening te nemen. Ik raad u aan deze zaken schriftelijk aan haar te melden. Mocht zij toch volharden in haar standpunt, neemt u dan direct en vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag