Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een greeploze keuken besteld bij een keukenzaak.
Voor ik de offerte tekende las ik tot mijn grote schrik dat er bij greep een greeplijs stond vermeld.
Ik heb aangegeven dat ik een greeploze keuken wilde. Voordat ik toen ging ondertekenen zei ik dat er grepen vermeld stond wat ik absoluut niet wilde,geen grepen, niets erop.De verkoper vertelde mij toen dat dat de lijst was achter de kastjes,anders kan je de kastjes toch niet opendoen?Toen ben ik naar een greeploze keuken gelopen en gevraagd:dat is dit dus(en die greeplijst aangewezen)waarop hij ja zei.

Groot was mijn verbazing toen de keuken geleverd werd er toch grepen op zaten. Bij de keukenzaak gezegd dat ik dat niet besteld had.Daarop volgde een gesprek op de zaak waarop mij verteld werd dat ik er voor getekend had.Op de offerte stond bij greep:greeplijst(dat is dus die lijst achter de kastjes) dat klopte. Enkele regels eronder stond greeplijs opgeschroefd,dat betekende die grepen die ik niet wilde.Dat had ik wel gelezen,maar omdat de verkoper toch duidelijk gezegd had dat er alleen een greeplijst opkwam kan je het mij toch niet kwalijk nemen dat ik dacht dat die greeplijs er al bij de keukenleverancier opgeschroefd werden(die lijsten moeten toch ook vastgezet?) en dat dan diegene die de keuken plaatst dat niet meer hoefde te doen.

Graag uw mening hierover.

Onderdeel van de inhoud van de koopovereenkomst is ook al hetgeen u is verteld , de informatie die u voorafgaande de koop in het verkoopgesprek is gegeven. Ik raad u aan dit gesprek en de handelingen kort en zakelijk op schrift te zetten, met de naam van de verkoper. Indien er een getuige van is , des te beter en ook op schrift: er is sprake van non conformiteit en u hebt recht op herstel of vervanging. ik heb veel ervaring als het gaat om onderhandelen met keukenboeren: u mag mij ook direct contacteren voor wat hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag