Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik huur een particuliere woning via een tussenpersoon/makelaar. Die is al enige tijd onbereikbaar voor zowel de verhuurder als voor mij. Enige tijd geleden heeft de verhuurder contact met mij opgenomen, omdat de makelaar nooit (intussen 9 maanden) geld aan de verhuurder heeft overgemaakt, hoewel ik altijd de huur heb betaald. De verhuurder wil nu met mij een contract aangaan waarin haar eigen rekeningnummer staat. Ik ben gebonden aan het contract met de makelaar en niet voornemens dat nieuwe contract te ondertekenen.

Wat er nog bij komt, is dat mijn huurcontract over 2 maanden eindigt. Ik kan de makelaar op geen enkele manier bereiken, maar de makelaar heeft 2 maanden huur die ik middels vooruitbetaling heb voldaan en ook de borg. Ik verwacht -gezien de gang van zaken- niet dat ik die terug zal zien.

Hoe moet ik dit nu het beste aanpakken?

Kan ik de huurbetalingen stopzetten tot het einde van het huurcontract en dan per einddatum verhuizen (waar laat ik de huissleutels)?

Moet ik een brief sturen naar de makelaar en wat moet ik daar dan in vermelden?

Als de makelaar traceerbaar is dan raad ik u aan deze schriftelijk te melden dat u de borg bij einde van de huurovereenkomst wilt ontvangen. Tevens kunt u i aangeven dat de laatste 2 maanden huur reeds bij vooruitbetaling zijn voldaan en voegt u de eventuele betalingsbewijzen toe. Als er sprake is van een opzegtermijn dan dient u overeenkomstig op te zeggen en de huissleutels volgens afspraak af te geven. Overigens raad ik u aan een klacht in te dienen tegen deze makelaar, indien mogelijk bij de aangesloten vereniging.
Voor meer info of hulp kunt u direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik ben een paar keren langsgegaan, maar er is nooit iemand aanwezig. De telefoon gaat over, maar er wordt nooit opgenomen. De website geeft intussen een foutmelding en is verdwenen. Kan ik de brief toch sturen naar het vestigingsadres en eventueel op het eind van het contract de sleutels daar in de brievenbus gooien? Ik verwacht namelijk geen reactie op mijn brief. Of kan ik de sleutels aan de verhuurder sturen?


Ik ben het niet geheel eens met de heer Biharie. U heeft namelijk geen overeenkomst met de makelaar, maar met de verhuurder. Dat u de borg en huur heeft betaald aan de makelaar maakt niets uit, want deze gelden strekken ten faveure van de verhuurder.

Bij het einde van de huurovereenkomst moet de verhuurder u dan ook de borg terugbetalen, zelfs al heeft hij deze borg niet van de makelaar ontvangen. U moet uiteraard wel kunnen bewijzen dat u betaald heeft.

De verhuurder kan u wel verplichten om per direct te stoppen met betalingen aan de makelaar en in plaats daarvan aan hem te betalen. Hij is immers de gerechtigde op de gelden. Een geheel nieuwe huurovereenkomst is daarover echter niet noodzakelijk, maar alleen een aanvulling van wijziging van het rekeningnummer bijvoorbeeld.

Beoordeel dit antwoord:

Uiteraard hangt het af van de gemaakte afspraken tussen verhuurder en makelaar in hoeverre de makelaar gerechtigd is om op te treden bij het ontvangen van de huur en deze af te dragen. Is de verhuurder uw contractspartij dan geldt inderdaad zoals door de heer Wassink is medegedeeld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag