Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste heer/mevrouw,

Ik reed met mijn scooter op de fietsstrook. Ik reed links. Vanuit een straat aan mijn linkerkant kwam een auto. De auto heeft haaietanden voor zich en een bord waarmee aangegeven wordt dat hij voorrang moet verlenen. De auto kijkt niet en botst tegen mij op. Ik heb schade aan mijn scooter. De verzekering geeft aan dat de autobestuurder niet aansprakelijk is omdat ik in tegenovergestelde richting reed. Is het toch niet de schuld van de auto gezien de haaietanden en verkeersbord?

Ja de automobilist had u voorrang moeten verlenen als u op een voorrangsweg reed. Uit de rechtspraak volgt dat sommige rechters van mening zijn dat een deel van de schade voor uw eigen rekening komt omdat u aan de verkeerde kant van de weg reed. Wilt u hulp dan kunt u rechtstreeks met mij contact opnemen. Ik kan in ieder geval een deel van mijn kosten verhalen bij de verzekeraar nu de automobilist in ieder geval deels aansprakelijk is. -+
+-+--+-+

Beoordeel dit antwoord:

Strikt gezien valt u enig verwijt te maken omdat u aan de verkeerde kant van de weg reed en u daardoor onrechtmatig handelt waarbij u de kans op verkeersongevallen vergroot, maar de automobilist valt een zwaarder verwijt te maken vanwege de niet-voorrangverlening. Hoe groot deze aansprakelijkheid is hangt af van de omstandigheden zoals weersomstandigheden, tijdstip van de aanrijding, verkeersborden etc. Om een inschatting te maken kunt u als u wilt mij gratis en vrijblijvend het aanrijdingsformulier mailen zodat ik u beter kan adviseren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag