Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


OMGEVINGSVISIE
Mijn vraag betreft het proces dat een gemeente moet volgen om tot een omgevingsvisie te komen.
In dit geval heeft de gemeente de volgende procedure gevolgd. Burgers konden op twee informatieavonden aangeven wat hun zienswijzen waren op de ontwikkeling van de omgevingsvisie. Deze opmerkingen zijn (zoveel mogelijk) verwerkt in een uiteindelijk concept. Daarna zijn burgers en andere belanghebbenden in de gelegenheid gesteld hun zienswijze op het concept in te dienen binnen een bepaalde termijn. De gemeente heeft gereageerd op de zienswijzen en het concept aangepast, waarna het aan de raad wordt voorgelegd. Nu zijn wij (burgers) echter niet in de gelegenheid gesteld om te reageren op de reactie van de gemeente op de zienswijzen. Burgers zijn het oneens met de verwerking van hun zienswijze door de gemeente.
Voor hun is de inbreng van zienswijzen nu een wassen neus gebleken. Mijn vraag:
Kan de gemeente dit wettelijk doen?
Ik begrijp dat het anders mogelijk is dat er langere tijd heen en weer wordt geschoven met tegenstrijdige visies, ook als visies van verschillende burgers tegenstrijdig zijn.
Maar waar is de grens? Had er niet nog tenmiste één reactie moeten kunnen worden gegeven?

In het definitieve besluit moet worden aangegeven wat de zienswijze zijn per thema, en hoe het bestuur hiermee is omgegaan. Elke burger die zijn zienswijze heeft gegeven zou een afschrift van het besluit moeten ontvangen. Dit volgt omdat de gemeente uit zichzelf heeft besloten de openbare voorbereidingsprocedure te starten daar waar het niet verplicht is voor het ontwikkelen van een beleidsstuk ( toekomstvisie)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag