Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aansprakelijk:

Mijn schoonmoeder woont in een bejaardentehuis. Toen in de avond de zorg kwam om haar voor de nacht voor te bereiden zag zij dat de deur van de kledingkast kapot was en uit de rails was. De deur was tegen het bed aangezet. Zij vroeg wat er gebeurd was. Dat wist mijn schoonmoeder niet. Dit is eerder die dag naar alle waarschijnlijkheid gebeurd door een stagiaire. Mijn schoonmoeder kan dit onmogelijk zelf gedaan hebben. Zij is 93 jaar en hulpbehoevend.
Mijn vraag is nu: Wie is hier verantwoordelijk voor? Is het bejaardentehuis niet verzekerd voor schade die veroorzaakt is door hun personeel? Zij zeggen nl. dat mijn schoonmoeder dit zelf moet betalen terwijl zij dit niet zelf gedaan heeft.

In beginsel is het bejaardenhuis aansprakelijk voor alle door het personeel veroorzaakte schade, maar de schade dient de veroorzaker te worden toegerekend. Nu niet precies bekend is wie de schade heeft veroorzaakt, zult u met goede bewijzen moeten komen om dit aan te tonen. Slaagt u hierin dan is er grote kans op vergoeding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag