Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een tour geboekt een museum
Deze annuleer ik een maand van tevoren. Echter moet ik nu 20% van de totaalprijs betalen.

Ben ik dit juridisch gezien verplicht?

Vrijetijdsbesteding geboekt op internet valt helaas niet onder de wettelijke bedenktijd van het recht van ontbinding. Het gaat hier om een opdrachtovereenkomst met een annuleringsbeding. Deze bedingen zijn soms vernietigbaar als zij u verplichten meer te betalen dan de werkelijk gemaakte schade ten gevolge van de afzegging. Dat is zeker het geval als uw plaats gewoon door een ander wordt ingenomen - omdat er een wachtlijst is. omdat de tour populair is, noem maar wat. Het beding moet dan vernietigd worden en in dezelfde brief vraagt u de aanbieder van de dienst om bewijs dat de tout niet opnieuw is geboekt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Men verwijst naar een artikel in de Algemene voorwaarden per e-mail als reactie op mijn annulering. Echter heb ik nergens ingstemd akkoord te gaan met deze voorwaarden via de mailwisseling.
Er wordt verwezen naar de algemene voorwaarden op de volgende manier: "Wanneer in uw boeking wijzigingen moeten worden aangebracht, wijzen wij u graag op onze algemene voorwaarden.". En dit stond enkel in de bevestiging vermeldt.
Ook de website spreekt op geen enkele manier over het betalen van een percentage bij annulering o.i.d.?

Of is het zo omdat ik deze bevestiging krijg ik dan ook meteen akkoord ga met de door hen gestelde algemene voorwaarden?


Nee, bij het afnemen van een product of dienst op internet moet op een prominente plek staan de hoofdverbintenissen en dat u niet kosteloos kunt annuleren. Dan vervolgens moeten de voorwaarden worden aangevinkt als gelezen en direct in te zien zijn of downloadbaar gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag