Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ben ik wettelijk verplicht kinderen weg te brengen en/ of op te halen?

In ouderschapsplan van 2014 afgesproken dat vader dit doet. Mede omdat hij 90 km verderop verhuisde.

Nu wilt hij dat ik voortaan ook ga rijden en als ik NEE blijf zeggen dan stapt hij naar de rechter( vertelde (mijn kinderen 8 en 10 jaar).

Staat hij sterk met die eis bij rechter of probeert hij me gewoon bang te maken?
Wil me niet laten chanteren namelijk.

Alvast bedankt

Er staat toch een duidelijke afspraak met de reden erbij? ik denk niet dat de rechter een wijziging toestaat als alle omstandigheden , zoals de financiƫle dezelfde zijn gebleven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee er staat geen reden bij. Daarbij op dat moment zat ik in de bijstand. En inmiddels woon ik weer anderhalf jaar samen. Mijn huidige vriend en ik hebben besloten dat ik thuis blijf voor de beide naar basisschool gaande kinderen.
Ik heb ook niet getrouwd of geregistreerd partnerschap.
Heeft dit enig invloed op zijn eis?


Ja dat kan omdat uw inkomen is verhoogd. Jammer dat de reden van de regeling er niet bij staat. Toch denk ik niet dat uw ex naar de rechter stapt zonder meer. Ik denk dat hij eerder de boel zal gaan frustreren met inhouding van gelden ( alimentatie)

Beoordeel dit antwoord:

Het inkomen van uw nieuwe partner telt niet mee omdat deze voor de wet geen stiefouder is omdat hij niet met u is getrouwd of een geregistreerd partnerschap is aangegaan. Mij lijkt ook dat als hier ooit duidelijke afspraken over zijn gemaakt, en er geen sprake is van een wijziging van omstandigheden, uw ex gewoon zal moeten blijven halen en brengen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag