Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb mij een aantal maanden geleden ingeschreven voor een opleiding waar ik ontzettend naar uit gekeken heb. Nu zal volgende week de opleiding starten maar weet ik nog steeds niet mijn opleidingsdag. Ik weet op welke dag ik begin en wanneer mijn tweede les is maar de rest blijft onduidelijk.
Ik dacht dat dit de donderdag zou zijn dus heb ik mijn planning daar helemaal omheen gezet maar dit bleek een miscommunicatie te zijn. Voor de opleider blijkt het erg moeilijk om mij om te ruilen naar die dag en dus heb ik geprobeerd om mijn planning voor werk en kinderopvang om te zetten. Toen dat gelukt was heb ik direct een email gestuurd met de mededeling dat het okay was en ik dus op de dinsdag dan de lessen kon gaan volgen en dat ze dus niet meer hoeft te kijken of vragen of er iemand kan ruilen. Ze kan me nu immers gewoon laten staan op de dag waar ze me zelf had neergezet. Nu krijg ik terug dat ook dat op losse schroeven staat en ik maar gewoon even moet afwachten. Ze wil nu dat ik volgende week gewoon kom en dan hoor ik nog wel wat dan mijn dag word. Dinsdag of donderdag.
In de algemene voorwaarden staat dat ik niets meer kan annuleren en als ik dat wel doe dan moet ik lesgeld en productpakketten alsnog betalen. Ook heb ik gehoord dat als ze in gebreke blijft van haar eigen voorwaarden dat ik alsnog kan annuleren. Ik ga nu namelijk liever naar een andere opleider.

U heeft recht op transparantie t.a.v. de lesdagen als onderdeel van de door u afgesloten studieovereenkomst. Vooral als het een studie betreft die werken en leren combineert waarbij rekening gehouden wordt met de overige planning. Annuleren van de opleiding kan niet zomaar, daarvoor moet de opleiding in gebreke worden gesteld. Het ontbreken van inzicht in de lesdagen is op zich geen reden om te annuleren maar moet worden bezien in hoeverre dit belemmering voor u oplevert om de opleiding niet te kunnen volgen. Ik raad u aan de voorwaarden te raadplegen alvorens de opleiding schriftelijk in gebreke te stellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag