Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


ik ben tijdens een wandeling omvergelopen door een hond en hierdoor een kniebreuk opgelopen waarvan ik inmiddels ben hersteld
nu heeft de verzekering van het baasje van de hond de aansprakelijkheid voor het ontstaan van het ongeval erkend en zijn bereid om de door mij geleden schade te vergoeden.

Ik heb nu een opsomming gemaakt van
reiskosten
kosten hulpmiddelen
mis gelopen inkomsten
betaalde eigen risico



Ik ben mij baan via het uitzendbureau kwijt geraakt door dit ongeval. Kan ik nu ook nog smartengeld eisen en zo ja hoeveel?

Gelukkig dat u hersteld bent. U kunt inderdaad alle kosten die relevant zijn opvoeren zo ook heeft u recht op smartengeld. U doet er verstandig aan in zo een geval een letselschadespecialist in te schakelen die voor u belangen opkomt om te komen tot een hogere vergoeding. De te maken juridische kosten worden in dit geval ook vergoed, het kost u dus niets. Graag ben ik bereid u in deze zaak bij te staan.

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend dat u letsel aan het ongeval heeft overgehouden. Ik begrijp dat de eigenaar van de hond de aansprakelijkheid heeft erkend. Dat is fijn. Alle door u gemaakte kosten en alle schade die u door het ongeval lijdt dienen nu door de verzekeraar betaald te worden. Daaronder vallen inderdaad de door u opgesomde schade, waaronder smartengeld, maar dat is niet alles. Denkt u bijvoorbeeld ook aan uw eigen risico van de zorgverzekering. Maar ook is het van belang om uw toekomst veilig te stellen. Want wat als u in de toekomst toch nog last krijgt van uw knie?

Ik ben zelf letselschade advocaat en ook lid van de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten. Ik ben letselschade advocaat geworden omdat ik zelf het slachtoffer ben geweest van van letsel. Nu de aansprakelijkheid erkend is, kan ik kosteloos al uw letselschade op de aansprakelijke partij verhalen. De kosten voor rechtsbijstand worden namelijk ook door de verzekeraar betaald.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag