Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op 26 augustus heb ik afgesproken met de hovenier om mijn voor en achtertuin te bestraten.

Hij vertelde dat de achtertuin dezelfde dag klaar zou zijn en dan hij op een andere dag de voortuin zou afmaken. Mijn tuin heeft een diepte van 8 meter en 10 meter. De hovenier heeft 3 meter bestraat en is daarna weer weggegaan. Hij was er om 07:45 en is rond 13:30 weggegaan.

Later zou deze mensen komen om verder de tuin af te maken nou prima. 29 augustus is deze weer terug gekomen en heeft weer een gedeelte van de achtertuin afgemaakt. Dit was op 1 september. De tuin was nog steeds niet af. Omdat er hier en daar nog wat gebroken tegels uit moesten.we zouden een aantal spotjes in de tuin verwerken en de hovenier zou voor de gaten zorgen en de gaten in de beton tegel laten maken, 2 x is zijn boor doorgebrand omdat hij geen verstand had en deze doorgeboord had. Hovenier geeft aan dat hij geen andere boor meer zou kopen omdat hem dit teveel geld kost. Ik heb aangegeven om een boor te huren en de kosten hiervan samen te delen. Dit wilde de hovenier niet omdat hij zelf een huur bedrijf had. Hovenier zou 5 sep terug komen om de hele tuin af te maken inclusief de gaten boorder. De hele dag gewacht op de hovenier aan het einde v/d dag heb ik hem maar gebeld en vroeg me af of ze nog kwamen. Nee ze kwamen niet meer omdat ze bij een andere klus bezig waren. Dit was de druppel voor mij en heb aangegeven dat ik wenste dat ze 5 sep alles zouden afmaken. Dit ging niet lukken en uiteindelijk maar een andere afspraak gemaakt en hierin had hij beloofd om donderdag 7 sep alles af te hebben. Dit is niet gebeurd. Waardoor ik heb aangegeven dat ik op zoek zou gaan naar iemand anders. Vrijdag heb ik ze nog de kans gegeven om langs te komen maar dit weigerde ze. Ik heb 13/9 een gatenboorder laten komen die mij 75€ heeft gekost. Ik had al een aanbetaling op 7 sep van €300 gedaan de rest zou komen als alles af was. Het totaal bedrag is 630€ hovenier heeft hier al 130 afgehaald. Nu krijgt de hovenier uiteindelijk nog 200€ - 75€ van de gatenboorder. Hij heeft aangegeven hier niet mee akkoord te gaan met het bedrag van€125. En een rechtsbijstand in te schakelen en een advocaat in arm te nemen om toch de 200€ te krijgen. Wij hebben alleen een mondelinge afspraak gehad en niks op een overeenkomst laten tekenen. Hoe kan ik dit het beste oplossen. De tuin is nog steeds niet af hier moet ik ook iemand voor laten komen om zn werk te herstellen.

Nu de hovenier de klus niet meer verder wilt uitvoeren na gelegenheid te hebben gehad, kunt u de overeenkomst schriftelijk ontbinden. U doet er verstandig aan de mondelinge afspraken ook in de brief te vermelden als bevestiging. U hoeft het restantbedrag niet te voldoen nu er sprake is van wanprestatie. Indien u schade heeft geleden vanwege het overschrijden van de deadline van 7 september kunt u dit eveneens op hem verhalen. Mocht de hovenier weigeren, dan kan een brief van een jurist de zaak vlot trekken. Neemt u daartoe direct en vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag