Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoi ik heb n vraag
Wij mijn vriendin en ik gaan uit elkaar
Ik ben weggegaan uit ons gezamelijk koophuis en zij bleef daar met de kinderen
Ik stelde daarna voor dat zij door de weeks en ik in tweekend in ons huis verblijf
Ze vond dit niet gepast en wilde niet in t weekend ergens anders gaan logeren zodat ik met onze kinderen in ons huis verblijf
Ik wil ook niet samen met haar onder een dak op dit moment want dat zorgt voor spanningen
Ik wilde graag weten wat kan en mag en of ik iets mag eisen ?

Doordat u bent weggegaan hebt u woonrechten prijsgegeven , zeker als de situatie al wat langer zo is. Helaas.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

wat bedoelt u met woonrechten ? Deze situatie is pas sinds 4 dagen en om haar tegemoet te komen ben ik uit huis gegaan .ik betaal de gezamelijke hypotheek en rekeningen alleen en ze doet geen bijdrage aan de vaste lasten dus zoals u het zegt heb ik geen recht of wat dan ook om in mijn eigenhuis te verblijven met mijn kinderen zolang tot alles geregeld is met n mediator ofzo?


Dat klopt tenzij u zich voorbehoudt deze rechten, maar zoals u het zelf zegt: een van de twee kan er maar zijn /haar vaste woonverblijf hebben. De regeling die u voorstelt gaat alleen goed als beiden akkoord gaan en valt niet af te dwingen. Ik raad u dan ook aan zolang de situatie van het regelen van de scheiding voortduurt ook vast te leggen wie wat betaalt qua woonlasten. Doorgaans is de helft van de hypotheek , levens en onverdeelde inboedel en opstalverzekering voor elk. Nutsvoorzieningen moet uw ex dan zelf betalen. Een en ander is wel afhankelijk van haar mogelijkheid om dat direct over te nemen natuurlijk anders zou het een onredelijke eis zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Indien uw ex hier niet aan mee wenst te werken, zou u een verzoek kunnen indienen bij de rechtbank waarom u primair om vastlegging van deze regeling vraagt. Indien dat verzoek zou worden afgewezen, zou u zekerheidshalve subsidiair ook een ander verzoek tot omgang met de kinderen kunnen indienen bij de rechtbank. U bent net zo goed, als uw ex-partner eigenaar van de woning. U zult samen afspraken moeten maken over het gebruiksrecht van de woning. Als dat niet lukt, kan de rechtbank gevraagd worden daar een beslissing over te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag