Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vraag is of ik verplicht ben om partneralimentatie te betalen in onderstaande situatie:
Mijn ex-vrouw en ik zijn na 10 jaar huwelijk gescheiden. In het convenant is er een partneralimentatie regeling opgenomen aangezien mijn ex de afgelopen 8 jaar niet had gewerkt maar bij de kinderen was. Dit was rond de 1000 euro per maand aan partneralimentatie.
Na een jaar gescheiden te zijn geweest hebben we een nieuwe poging samen gedaan tot een relatie met elkaar. Er is geen huwelijk, geregistreerd partnerschap of welk ander samenlevingscontract opgemaakt . Wel staat ze ingeschreven wederom op mijn woonadres. De partneralimentie is sinds het samenwonen niet meer betaald.
Echter blijkt dat nu na ruim 8 maanden het toch niet gaat werken. Als we nu echter weer uit klaar gaan hoe zit het dan met haar recht op partneralimentatie aangezien er samen gewoond is. Ik weet dat het recht vervalt als ze met iemand anders had samen gewoond. Echter heeft de ontvangende partij dus samengewoond met de betalende partij. Maw is er een verplichting in deze situatie tot wederom betalen partneralimentatie ???

De regeling zoals dat ook in uw convenant staat is samenwonend als ware gehuwd met een ander. Dit impliceert dat een ander uw betalingsverplichtingen overneemt. De doelstelling van de regeling is ouderwets te noemen maar in sommige gevallen waarbij de vrouw voor de kinderen heeft gezorgd toch nog relevant. Als de betaler zelf gaat samenwonen opnieuw met de vrouw/man als ware gehuwd zou de familierechtelijke verplichting die soms dan 12 jaar nog voortduurt omzeild kunnen worden door het toch maar weer te proberen, Dat lijkt me in strijd met de wet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag