Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik had bij een sportschool, online, een flexabonnement voor 2 maanden afgesloten (eerste maand was gratis). Ik had mij binnen 14 dagen bedacht en heb gebruik gemaakt van het herroepingsrecht. Deze was goed ontvangen en zeiden tegen mij dat ik zal worden uitgeschreven.

Nu een aantal weken later heb ik van de € 80,- die ik betaald heb maar €1,80 terug gekregen.

In de mail stond dat de gemaakte kosten in rekening kon worden gebracht..

Ik heb geen enkele keer gebruik gemaakt van de sportschool. Heb ik recht op het volledige bedrag terug of heb ik pech gehad?

Dat hangt er vanaf: men maakt handig gebruik van de mogelijkheden in de wet. Bijkomende kosten behoeven niet te worden geretourneerd als je vooraf akkoord bent gegaan ermee, bijvoorbeeld de kosten van tijdelijke inschrijving, reservering van een kluisje / sleutel enz. Deze kosten moeten wel in verhouding staan met de tegenprestatie, gezien de kosten van het proefabonnement ben ik van mening dat er een onredelijk bedrag tegenover staat. Immers je hebt dus kennelijk dan voor 1,80 euro kunnen sporten ! Indien de bijkomende kosten dan ook nog niet eens vooraf kenbaar zijn gemaakt, kun je ze in het geheel binnen 14 dagen terug vorderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag