Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb sinds maart een IOAW-uitkering. Via mjn ex-werkgever ABN Amro ontvang ik tot januari 2019 nog personeelskorting van € 250,52 bruto per maand op mijn hypotheek. Dit bedrag wordt als loon uit Arbeid gekwalificeerd en in mindering gebracht op mijn uitkering. Mijn vraag is of dit terecht is. Volgens mij is dit nl. geen loon uit arbeid, maar een overeenkomst tussen werkgever en werknemer uit het verleden.
Volgens de gemeenste Zaanstad volgen zij de Fiscale Wetzamelwet 2015. Ik kreeg onderstaand uittreksel uit de wet van hen.

“De in het wetsvoorstel opgenomen maatregel voor het rentevoordeel op personeelsleningen houdt in dat de huidige nihilwaardering van het rentevoordeel in de loon- en inkomstenbelasting per 1 januari 2016 wordt opgeheven en dat in plaats hiervan het rentevoordeel tot het belastbare loon van de werknemer in de loon- en inkomstenbelasting wordt gerekend. Het rentevoordeel wordt fiscaal gekwalificeerd als “loon in natura”, omdat het gaat om niet in geld genoten loon. “.

De vraag is of deze korting te beschouwen is als inkomen uit arbeid. De definitie van de belastingdienst doet m.i. niet ter zake.
Als de korting al wordt toegepast vanaf maart 2017, dan is het de vraag of bezwaar nog mogelijk is. Wellicht kan dit wel tegen de maandelijkse betaling. Als u wilt, kan ik u daarmee helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag