Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn Ex en ik hebben 10 jaar geleden een appartement gekocht, en zijn inmiddels nu ruim 7 jaar uit elkaar, al die tijd heeft het appartement in de verkoop gestaan, en nu is het eindelijk is verkocht met een restschuld van 7 duizend euro.
Ik heb 7 jaar lang de hypotheek zelf betaald met alle kosten die daarbij horen.
Nu ben ik benieuwd of zij behalve de helft van de restschuld, ( 50/50 verdeling ) ook nog de helft van de hypotheek moet betalen van al die jaren, en hoe ik dat moet aanpakken, ik zit er niet op te wachten dat zij zoveel gaat tegenwerken dat het huis uiteindelijk niet verkocht kan worden, omdat zij dan weer niet akkoord gaat, al heeft ze schrijftelijk aangegeven dat ze dat wel zal doen, maar de restschuld nog niet kan betalen, dus dat zal ik nu doen, en hopelijk later van haar terug krijgen.

Lasten van aflossing en groot onderhoud zullen wel gezamenlijk moeten worden gedragen. Rentelasten en gebruikskosten blijven redeljkerwijs voor rekening van de partij die het appartement in gebruik heeft gehad. Het is wel aan te raden dat u e.e.a. goed vastlegt en mogelijk ook afspraken maakt over hoe en wanneer u het aandeel dat u mogelijk teveel heeft betaald kunt opeisen van uw ex.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag