Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Helaas sta ik voor de droevige beslissing om te gaan scheiden. Dit zijn de feiten:
1. Wij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen.
2. We hebben 5 jaar geleden samen een huis gekocht.
3. De hypotheek was gebaseerd op beider inkomen.
4. Mijn partner had een schuld van 10.000 euro, die ik heb afgelost vóór het huwelijk.
5. Ik heb rond de 25.000 euro aan eigen geld geïnvesteerd in het huis i.v.m. verbouwing en inrichting. Mijn partner had geen eigen geld.
6. Ik heb een zoon van 15 die bij mij blijft wonen.

Dit is mijn vraag: Ik wil graag in het huis blijven wonen en kan met mijn huidige salaris de hypotheek zelfstandig opbrengen. Hoe groot is de kans dat het huis aan mij wordt toegewezen? Waar is deze beslissing van afhankelijk en hoe moet de afrekening geregeld worden? Kunt u voor mij het scenario schetsen dat gebruikelijk is in dit soort situaties?

In een emotionele tijd als deze is het enorm fijn om duidelijkheid te hebben over de toekomstige woonsituatie van mij en mijn zoon. Ik dank u dan ook uit de grond van mijn hart voor de tijd die u hebt genomen om mijn vraag te beantwoorden.

Helaas kan en wil ik u geen kansen toerekenen. Hiervoor zijn de gegevens die u in uw vraag verstrekt nog te summier.
Een belangrijk aspect is ook of en zo ja hoeveel overwaarde de woning heeft en of u in staat zult zijn het aandeel in de overwaarde aan uw a.s. ex te betalen. Ook het eventuele aspect van een door u te betalen partneralimentatie moet worden meegewogen alsook de verdeling en waarde van eventuele andere gezamenlijke bezittingen
Het feit dat de bewoning door u en uw (gezamenlijke?) minderjarige zoon wordt voortgezet en dat u de huidige woonlasten ook alleen kan dragen, zijn in uw voordeel.
Ook kan worden gepoogd een tijdelijke regeling treffen waardoor in ieder geval zolang uw zoon nog minderjarig/jongmeerderjarig is, u beiden in de woning kunt blijven.
U kunt desgewenst mij benaderen via de direct contact optie van rechtswinkel.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag