Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Bedankt voor uw eerdere reactie vanmiddag.

Ik ben gepensioneerde zzper, ik heb een huurwoning en ik wil mijn klanten in Nederland nog niet opgeven. Ik heb een cateringservice en werk op afroep en mijn huurwoning is volledig geoutilleerd en ingesteld op die cateringservice.
In het dorp in Frankrijk is er weinig of geen interesse en dan ook alleen in zomerseizoen. Mijn partner woont er en heeft steeds meer zorg nodig, vandaar dat we in overleg willen besluiten dat ik me in Frankrijk bij hem inschrijf.
Mag je als huurder van een woningcorporatie je woning aanhouden en toch je bijvoorbeeld in Frankrijk vestigen?

Nee, doorgaans niet want er staat in de huurvoorwaarden de verplichting voor de huurder zelf te wonen in de woning anders moet deze beschikbaar komen voor de woningmarkt. Als u zich uitschrijft kan het zijn dat de woningcorporatie er lucht van krijgt bijvoorbeeld omdat anderen uw situatie doorspelen. Ook omdat er wellicht verandering komt in het recht op huurtoeslag, nee dat is wel zeker. Bovendien lijdt een uitschrijving tot een nieuwe inschrijving in Frankrijk en de belastingdienst zal dit weten. De informatie wordt doorgespeeld mogelijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag