Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb 2 dagen geleden een 2de hands auto gekocht ( € 13000,-). Ik heb een overeenkomst getekend en nog niets aanbetaald. Ik heb de auto gezien en er in gereden. Ik had geen opmerkingen.
Een dag later heb ik de specificatie van de auto nog eens gecontroleerd en daarbij bleek dat in de advertentie een luxere uitvoering stond aangeboden dan de auto werkelijk was . De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik deze verschillen tijdens het bezoek had kunnen zien, maar ik heb er onvoldoende aandacht aan besteed.
Een dag later heb ik me gerealiseerd dat ik eigenlijk een luxere uitvoering had willen kopen. ( waarschijnlijk ook voor een hogere prijs)
Alles bij elkaar heb ik geen goed gevoel bij de overeenkomst.
Kan ik van de overeenkomst af??
De auto is uiteraard nog niet geleverd, staat nog niet op mijn naam en er is nog niets betaald.

In beginsel is er een afdwingbare koopovereenkomst en zoals u het stelt: u had een en ander moeten kunnen opmerken zodat u nog van de koop af kon zien of de prijs verminderen . Nu doet u feitelijk een oneigenlijk beroep op dwaling of non conformiteit. Ik denk dat de verkoper u houdt aan de koop, zeker als het een garagist is. Dat wil overigens nog niet zeggen dat u alsnog kunt aankaarten dat het gekochte ontbeert de toegezegde eigenschappen . Omdat er nog niets is aanbetaald maakt het moeilijk voor de verkoper , hij zal zijn recht dan moeten halen en dat kost ook moeite en geld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag